Recept
Mitt recept på pizzasnurror speciellt till Lena Henningsson ♥
Ingredienser:
5 dl mjölk
2 msk neutral olja
2 tsk salt
50 g jäst
2 ägg
13-15 dl vetemjöl
Tomatsås:
1 tsk oregano
2 dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk kinesisk soja
alternativt en färdig tomatsås
Fyllning:
3 dl riven ost
100 g kokt eller rökt skinka
2 dl gröna oliver (jag uteslöt oliverna och tog färska champinjoner istället )
1 ägg
1 dl riven ost
2. Tomatsås: Rör ihop tomatpuré, pressad vitlök, soja och oregano. Riv osten. Strimla skinkan och grovhacka oliverna.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den med några få kraftiga tag. Dela i två halvor. Kavla ut till två plattor, ca 30 x 40 cm. Bred först på tomatsåsen och därefter antingen skinkan eller olivhacket. Täck med riven ost. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 skivor. Lägg i bullformar. Täck med smörpapper och därefter bakduk.
4. Sätt ugnen på 250°. Jäs i ca 30 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Vispa upp det andra ägget. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda till vacker färg i 10-12 minuter.
Kramizzzzz Anna.S
Ingredienser:
5 dl mjölk
2 msk neutral olja
2 tsk salt
50 g jäst
2 ägg
13-15 dl vetemjöl
Tomatsås:
1 tsk oregano
2 dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk kinesisk soja
alternativt en färdig tomatsås
Fyllning:
3 dl riven ost
100 g kokt eller rökt skinka
2 dl gröna oliver (jag uteslöt oliverna och tog färska champinjoner istället )
1 ägg
1 dl riven ost
Gör så här
1. Vetedeg: Ljumma mjölken till 37°. Rör i olja och salt och smula i jästen. Knäck ett ägg och blanda ner det. Rör i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt och länge. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek under bakduk i ca 40 minuter.2. Tomatsås: Rör ihop tomatpuré, pressad vitlök, soja och oregano. Riv osten. Strimla skinkan och grovhacka oliverna.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den med några få kraftiga tag. Dela i två halvor. Kavla ut till två plattor, ca 30 x 40 cm. Bred först på tomatsåsen och därefter antingen skinkan eller olivhacket. Täck med riven ost. Rulla ihop till en fast rulle. Dela varje rulle i 20-25 skivor. Lägg i bullformar. Täck med smörpapper och därefter bakduk.
4. Sätt ugnen på 250°. Jäs i ca 30 minuter tills degen snabbt reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Vispa upp det andra ägget. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite riven ost. Grädda till vacker färg i 10-12 minuter.
Kramizzzzz Anna.S
Åh får jag sno ?
SvaraRaderaTack för receptet! Nu ska det bakas till helgen. Kram / Lena
SvaraRaderaSjälvklart Inkan och lycka till med baket Inkan och Lena :)
SvaraRadera