lördag 11 oktober 2014

RIP Zanzibar "Zeb"

I går kväll hände det en tragisk olycka med Zanzibar "Zeb" som flyttade för en vecka sedan :(
Tomas egna berättelse:
Igår kväll hände det fruktansvärda som bara inte fick hända vid utfodringsdags!
King har ju alltid varit vaktig när det gäller mat. Rutinmässigt får alltid King sin mat först, men våran 13 veckors kattunge Zeb som oxå är förtjust i mat var nyfiket på väg fram till Kings matskål när King äter. Jag föser undan Zeb bort mot matbordet där han ska äta. Vänder mej om för att ge Zeb sin mat. Men på två sekunder är han iallafall framme vid Kings matskål och då säger King ifrån med ett skall. Och Zeb var så nära så att han hamnade med huvudet vid käftarna på King vid skallet.
Det tar så olyckligt att Zeb faller ihop, blod rinner ur nos och mun, ena ögat svullnar upp på bara några sekunder och han får kramper 
In med honom i bilen och fullgas till Blå Stjärnan. Ringer på portelefonen och säger 'Öppna fort som fan. Jag har en kattunge på 13 veckor som är döende'. Det tog inte ens en minut innan han var inne och veterinär tig sej an honom. Men det var försent. Han hade slutat andas och veterinären sa sen att även om han andats så hade han förmodligen inte kunnat räddats pga av skadan på huvudet 
Tog farväl av Zeb och sen fick jag lite papper att fylla i och Zebs tomma transportbur att ta med mej hem 
Först när man kom hem och torkade upp blodet på köksgolvet släppte chocken av vad som egentligen hade hänt. Och såklart börjar man undra vad jag kunde gjort annorlunda. Det har ju funkat så himla bra allting hela veckan som vi haft honom. Vet inte varför han var så envis att ta sej fram till Kings matskål denna gång. Men med facit i hand skulle jag skitit i Kings rutiner och gett Zeb sin mat först så hade detta kanske aldrig hänt.
Nu finns han inte mer våran underbara Zeb som lämnade oss minst 15 år för tidigt. Inget litet mjau som hälsar när man kommer. Ingen liten kompis som kryper upp i knät och lägger sej för att spinna och sova. Ingen Zeb som ligger jämte i sängen och spinner fridfullt när man ska lägga sej.
Att något så litet kan lämna ett så stort tomrum efter sej är helt ofattbart.
R.I.P Honeysuckle's Zanzibar 'Zeb'

Är så otroligt ledsen och skänker många tankar och kramar till Maria & Thomas 
Kramizzzzz Anna.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar